Anasayfa » Genel SEO » 2014 Bölgesel Aramaları Etkileyen Faktörler Anketi Sonuçları

2014 Bölgesel Aramaları Etkileyen Faktörler Anketi Sonuçları

7 yıldır yapılan bu anketin 2014 sonuçlarıyla karşınızdayız.Kaynak: MOZ. Yerel SEO konusunda çalışmalarınız varsa burada listelenen faktörler size bir fikir verecektir.

2014-bolgesel-seo-faktorleri-anketi

Ankette bu yıl gözlemlenenler

  • Davranışsal sinyallerin (arama sonuçlarından kanalize olan tıklamalar) etkisinde artış yaşandı.
  • Domain otoritesinde artış gözlemlendi (özellikle Google Pigeon’un Amerika’daki etkisi ile).
  • Kullanıcı bölgesine yakınlık (desktop’da bile) bu sene oldukça önem kazandı. Kullanıcılar artık odak merkezi sayılıyor.
  • Google Pigeon güncellemesinin olmadığı ülkelerde (Amerika hariç her ülke) işletmelerin anahtar kelimelerine gerekli hassasiyeti göstermesi. Pigeon’ın ülkenize gelmesiyle beraber önce ve sonra karşılaştırma algoritmasından elde edilecek sonuçlar bu algoritmayı anlamınızda önemli bir yer teşkil edecektir.

İnsanların hangi yerel konumda bulunduğu ve burada hizmet ya da bilgi için seçtikleri site tıklamaları yeni rakipler için aslında güzel bir ipucu. Oluşturacağınız site ya da mevcut sitenizin üst sıralara yükselen rakiplere gelen tıklamalardan olduğunu varsayarak içerik kalitenizi buna göre yeniden planlamalısınız.

Bölgesel aramalarda kullanıcılara yakın yerlerin Google tarafından gösterilmesi kullanıcılar için sevilen bir özellikti. SEO‘ların şu an zorlandıkları noktalar hizmetin offline ortamda yakınlığına gerek olmadığı durumlarda sitelere ziyaretçi çekmek oldu.

SEO çalışmalarında yapılan önemli hatalardan biri de sadece hedeflediğiniz kelimelere göre çalışmalar yapmaktı. Bu sene domain otoritesi yüksek olan sitelerin daha fazla söz sahibi olabildiğini görüyoruz. Bu da domaine gelen keyword odaklı olmayan linkler, nofollow linkler ve farklı mecralardan alınan linklerle olmakta.

Hakkında Mehmet Emre Baş

2008 yılında SEO ile tanıştım. Birlikteliğimiz yıllardır devam ediyor. Kaliteli bakış açısını yaptığım işe de yansıtarak çalışmayı ve vizyon katmayı seviyorum. Özel bir firmada SEO Uzmanı olarak çalışıyorum.

Hey :)

100 percent free Pokies For Australian Professionals 2021

Posts Just how And Where to Enjoy 100 percent free Pokie Video game Online Finest ...

3 yorum

  1. Arkadaşlar google pandaydı penguendi backlinkleri görmezden gelmekti iyice kalitesini düşürdü.Şaşkın ördek misali saçmaladı.Bir konu arıyorum teknolojiyle ilgili 2005 yılında forumlarda yazılmış konuları gösteriyor bana.Eski yapıldığından bu yana hiç güncellenmemiş backlink seo vs çalışması yapılmamış frame kullanılan tableli frontpage ile yapılmış berbat tasarımı olan ve aynı scripti yüzlerce kişiye satan asp site bile günümüz seo kurallarına riayet eden güncel sitelerin önünde çıkmaktadır.Ne yapmaya çalışıyor derdi reklammı bilinmez ama nefret ediyorum google senden soğuttun.Kaliteni düşürdün.İsteklere cevap veremez oldun.Adammı kayırıyon taktik mi cehaletmi anlamadım

    • Mehmet Emre Baş

      SEO amacı gütmeyen siteleri saptaması zor değil. Bunu saptadığında da bahsettiğiniz siteleri üst sıralarla ödüllendiriyor. Henüz bu konuda net güncellemeler gelmedi.

  2. hediyelik eşya

    maşallah anket süresi bayağı bi uzun olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir